Wie krijgt de Erfgoedprijs in 2025?

Eens in de twee jaar reikt de HVHB de Burgemeester David Eliza van Lennep Erfgoedprijs uit. De laatste keer was dat tijdens de voorjaarsbijeenkomst in 2023. Welke projecten komen voor de prijs van 2025 in aanmerking? Ook u kunt een kandidaat voordragen.

De prijs is ‘een uiting van waardering voor een project dat getuigt van liefdevolle zorg voor, of het behoud van cultureel erfgoed in Heemstede of Bennebroek’. Het kan daarbij gaan om de restauratie van een historisch pand, het realiseren van een kunstwerk in de publieke ruimte, het in ere herstellen van een traditie, de publicatie van een boek of een ander initiatief. Zo was in 2015, het eerste jaar waarin de prijs werd uitgereikt, de realisatie van de trambrug in Bennebroek het winnende project. En in 2023 ging de prijs naar de bewoners van het gerestaureerde woonhuis aan het Heemsteedse Raadhuisplein.

De prijs die in 2025 tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de HVHB zal worden uitgereikt, betreft initiatieven die in 2023 en 2024 zijn gerealiseerd. Een onafhankelijke, deskundige jury zal in het voorjaar van 2025 de winnaar bepalen.

Heeft u een kandidaat voor deze mooie prijs op het oog? Geef het dan door aan Ellen Kerkvliet, secretaris van de jury, heerlijkheden@hvhb.nl.

Hier kunt u alle voorgaande winnaars vinden