- Hans Krol en Marcel Bulte

Zorg aan de Duinrand


De historie van Kennemeroord-Kennemerduin-Parkzicht en het terrein van het nieuwe Westerduin

Uitgeverij 'De Vrieseborch Haarlem' gaf dit boekje uit in 2000 in de serie 'Haarlemse Miniaturen deel 54'. met steun van 'Stichting Zorg Balans' en stichting 'Vrienden van Kennemerpark'.

In de inleiding van het boekje schreef Drs. A.P. van de Nes (Voorzitter Raad van Bestuur Zorg Balans-Groep) dat "Niets is blijvend behalve verandering".
Deze oude Griekse wijsheid is zeker van toepassing op de ouderenzorg in Nederland. De zorg maakt voor ouderen een boeiende organisatorische en inhoudelijke stroomversnelling door.
In dit boek worden de geschiedenissen beschreven van een aantal verzorgingshuizen die deel uitmaken van van de genoemde stroomversnelling. De verzorgingshuizen Kennemerduin, Kennemeroord en Parkzicht, sloegen op enig moment in de jaren negentig de handen ineen in de fusiestichting 'KennemerPark'. Daarna werd samen met verpleeghuizen 'ZorgBalans' opgericht en in 1999 is de Stichting ZorgBalans Groep ontstaan.

De eerder genoemde verzorgingshuizen hadden allemaal een vriendenstichting die inmiddels zijn overgegaan in een steunstichting met de naam 'Stichting Vrienden van Kennemerpark'. Deze steunstichting heeft deze uitgave mogelijk gemaakt.

Inkijkexemplaar