EndPlasticSoup wandeling

04 juni | Van: 11:00 tot: 14:00

Op zaterdag 4 juni a.s. (de wereldwijde actiedag van Rotary) organiseert Rotaryclub Heemstede samen met de gemeente Heemstede een speciale wandeling langs stoeptegels met de tekst “Hier begint de zee, niets ingooien a.u.b.”. Het is een initiatief van Rotaryclub Heemstede in samenwerking met de stichting EndPlasticSoup om de vervuiling door plastic afval tegen te gaan. 

De aftrap van de wandeling vindt om 11 uur plaats voor het gemeentehuis van Heemstede op het Raadhuisplein. Vertegenwoordigers van de gemeente en Rotary geven dan een toelichting op het verhaal achter de speciale stoeptegels.

De wandeling voert niet alleen langs de opmerkelijke stoeptegels, ook passeert ze bijzondere locaties waarover historische wetenswaardigheden staan beschreven. Samen met diverse plastic facts maakt het dat deze wandeling afwisselend en informatief is voor jong en oud.

Tussen 11 en 14.00 uur zijn wandelaars van harte welkom! Naast tips over het verminderen van plasticgebruik kunnen deelnemers een afvalprikker meenemen om zelf aan de slag te gaan met het opruimen van zwerfafval. Er worden consumptiebonnen verstrekt die bij een plasticvrije lokale ondernemers op de route ingewisseld kan worden. Halverwege de route kunnen spelletjes worden gespeelt waarmee een prijs valt te winnen en er is een plastic BINGO-app voor extra wandelplezier!

De EndPlasticSoup wandeling is te vinden op www.rotary.nl/heemstede/EndPlasticSoup/EPS-Wandeling

of te scannen via de QR code op de tegels of op de actieposters.

De gemeente Heemstede heeft 50 stoeptegels geplaatst met de tekst “Hier begint de zee, niets ingooien a.u.b.” in alle wijken van Heemstede en op veel bezochte locaties. Het is een initiatief van Rotaryclub Heemstede in samenwerking met de stichting EndPlasticSoup om aandacht te vragen voor het plastic probleem en de vervuiling door plastic afval op te lossen en te voorkomen, gedurende de hele cyclus.