Fotowedstrijd 75 jaar HVHB 2021-2022

01 februari 2021 t/m 31 januari 2022 | Van: tot:

‘Met het Oog op de toekomst’

De Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek bestaat in 2022 75 jaar. Om dat jaar luister bij te zetten worden er allerlei activiteiten georganiseerd en één daarvan is een fotowedstrijd.

Waarom doen we nu al deze aankondiging? U heeft niet alleen een heel jaar de tijd om te fotograferen, maar u kunt ook gelijk alle jaargetijden in uw thema verwerken.

De wedstrijd heeft als doel om u als (amateur)fotograaf naar uw woonplaats te laten kijken, als ‘bewaarder’ van wat u mooi, interessant of belangrijk vindt om te behouden. Welke gebouwen moeten er over dertig, veertig, vijftig jaar nog steeds zijn? Hoe moeten Heemstede en Bennebroek er over enkele tientallen jaren uitzien? Welke natuur moet behouden blijven of juist verder ontwikkeld worden? Welke sociale, sportieve, culturele activiteiten zijn het behouden of verder ontwikkelen waard?

Er zijn twee leeftijdscategorieën: jongeren tot 18 jaar en volwassenen. Deelname aan de wedstrijd is gratis. De wedstrijd is beperkt tot de inwoners van Heemstede en Bennebroek.

Aan het begin van ieder kwartaal zal aandacht gegeven worden aan de op dat moment ingezonden foto’s via gedrukte of digitale media.

De prijsuitreiking is tijdens de openingsbijeenkomst van het jubileumjaar 2022. De winnende foto’s worden geëxposeerd en gepubliceerd in HeerlijkHeden en andere media.

Ga naar het wedstrijdreglement →