Jubileumbijeenkomst 75 jaar HVHB

14 mei | Van: 14:30 tot: 18:00

De Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek viert feest en dat willen we graag samen met u vieren. Daarom nodigt de HVHB u uit voor onze jubileumbijeenkomst op zaterdagmiddag 14 mei in de Pinksterkerk in Heemstede, Camplaan 18.

Naast een gezellig samenzijn met u is er ook een aantal sprekers.

Tussen 14.30 en 15.00 is er een muzikaal onthaal en een warm welkom.Vanaf 15.15 uur is er een officieel gedeelte met enkele sprekers:

  • Wim Gohres, voorzitter van het 75-jarige HVHB, opent met een hartelijk welkom en 75 jaar HVHB.
  • Elbert Roest, burgemeester van Bloemendaal en historicus, belicht het grote belang van onze historische vereniging voor beide gemeenten. Hij spreekt ook namens de gemeente Heemstede.
  • Michiel van der Burght, adjunct-directeur van Stadsherstel, praat ons bij over de activiteiten Stadsherstel, met name in onze regio. Zo is de Pinksterkerk eigendom van Stadsherstel – net als het Wapen van Heemstede en Duinlust in Bennebroek.
  • Dorine van Hoogstraten, adjunct-directeur MOOI Noord-Holland, zal ingaan op de samenwerking tussen historische verenigingen en gemeenten op het gebied van erfgoed en monumenten. Hoe kun je elkaar versterken, elk vanuit de eigen rol in de samenleving.
  • Zita Pels, gedeputeerde in Noord-Holland met onder meer Cultuur en Erfgoed in haar portefeuille, gaat met Jaap Verschoor in gesprek over provinciaal beleid op het gebied van erfgoed en monumenten in onze provincie (en Kennemerland).

De middag zal afgesloten worden met lichte muziek bij een hapje en een drankje tot ca. 18 uur.

We stellen uw aanwezigheid zeer op prijs en graag horen we of u erbij bent. Laat het snel (vóór 12 mei) weten aan onze secretaris: secretaris@hvhb.nl.