HVHB ontvangt Minerva-Cultuurpijs

Op zondag 13 januari 2019 mocht de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Heemstede de Minerva-Cultuurprijs in ontvangst nemen. Deze prijs wordt eens in de drie jaar uitgereikt door de Heemsteedse Kunstkring en is bedoeld als ‘waardering en stimulans voor culturele prestaties en initiatieven in de gemeente Heemstede en het naburige Bennebroek’. In 2016 ontving Arno Koek van boekhandel Blokker de prijs, in 2000 Hans Krol, bekend van onder meer zijn website Librariana.

We zijn natuurlijk heel blij met deze erkenning. Uit het juryrapport: ‘Bewoners van Heemstede en Bennebroek mogen ongelooflijk dankbaar zijn dat de HVHB er al zo’n lange periode over waakt dat beide dorpen veel van hun charme behouden.’ Aan de prijs is een bedrag van € 1000 verbonden. Die zullen we gebruiken voor de aanschaf van materialen om de tentoonstellingen in het Pomphuis nog beter in te richten, zodat alle bezoekers op nog betere manier kennis kunnen nemen van het rijke verleden van Heemstede en Bennebroek.

De prijs werd uitgereikt na het nieuwjaarsconcert van de Kunstkring, dat werd verzorgd door het Rodion Trio. Het ensemble van piano, klarinet en saxofoon vertolkt bekende klassieke werken op basis van eigen, verrassende arrangementen. Zoals het dat op 13 januari deed, was indrukwekkend.

Voor de HVHB vormde de uitreiking van de prijs het feestelijke slotakkoord.

Foto: Voorzitter Jaap Verschoor ontvangt de Minerva-Cultuurprijs uit handen van Annelies van Bruinessen van de Kunstkring (foto Marilou den Outer)