Kandidaten Erfgoedprijs gezocht

Ter gelegenheid van de honderdvijftigste geboortedag van burgemeester David Eliza van Lennep heeft de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek in 2015 de naar hem vernoemde Erfgoedprijs ingesteld. Dit om initiatieven op het gebied van cultureel erfgoed in Heemstede en Bennebroek te belonen. Denk aan behoud, versterking, restauratie of het weer zichtbaar maken van monumenten of aan publicaties als boeken of een website.

Het Wapen van Heemstede, winnaar van de Erfgoedprijs 2017

In 2019 is de Erfgoedprijs geëvalueerd en heeft de HVHB besloten deze om de twee jaar te gaan uitreiken. Dit betekent dat de prijs over de jaren 2019 en 2020 zal worden uitgereikt in het voorjaar van 2021, als het even kan tijdens de Voorjaarsbijeenkomst van de HVHB op 10 juni. Voor de komende vier uitreikingen wordt een kunstwerk gemaakt door de Heemsteedse goud- en zilversmid Rosita van Wingerden.

Kandidaten

Wilt u een object, een persoon of instantie kandideren voor de Erfgoedprijs 2021? Dat kan! De jury maakt graag een keuze uit een breed aanbod. Denkt u bijvoorbeeld aan de restauratie van een historisch gebouw, de (her)inrichting van een landschap, een boek of website, activiteiten rondom een herdenking of aan andere initiatieven.

Eerdere winnaars van de Erfgoedprijs waren: de Trambrug in Bennebroek, het herstel van de pui van het pand J. Zijlstra Hz. aan de Raadhuisstraat,  de restauratie van het Wapen van Heemstede, de restauratie van het st. Luciaklooster en het onderhoud, het herstel en de instandhouding van het resterende Engelse park op Hageveld.

Uit de kandidaten voor de Erfgoedprijs maakt een deskundige jury een keuze. Kandidaten kunnen tot 28 februari 2021 worden ingediend bij Marc de Bruijn, secretaris van de jury.