Landschapspark Hageveld wint Erfgoedprijs 2019

Tijdens de voorjaarsbijeenkomst van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek in een bomvolle burgerzaal van het Raadhuis maakte juryvoorzitter Olga van der Klooster de winnaar bekend van de Burgemeester David Eliza van Lennep Erfgoedprijs. Deze prijs is in 2015 ingesteld door de HVHB om behoud een versterking van cultureel erfgoed te stimuleren en wordt jaarlijks uitgereikt.

Winnaar van dit jaar werd het team Groenbeheer voor onderhoud, herstel en instandhouding van het resterende Engelse park op Hageveld, een fraai voorbeeld van de Engelse landschapsstijl uit de 19e eeuw. Een speciale penning, gemaakt door de Heemsteedse kunstenares Christine van der Velden werd overhandigd aan Kees Stokman.

Voor de twee andere genomineerden, de gemeente Heemstede voor de herinrichting van het Wilhelminaplein en het parochieteam en de gebouwencommissie OLV Hemelvaart Valkenburgerplein voor onderhoud, herstel en instandhouding van deze kerk was er een oorkonde.

Op de foto v.l.n.r.: juryvoorzitter Olga van der Klooster, Kees Stokman van team Groenbeheer Hageveld, Wille Straathof, rector van College Hageveld, en wethouder Nicole Mulder (foto Harry Opheikens)