Monumentenschildje voor de Appelkamer

Foto: Familie Boer

Begin november benaderde Joan Boer de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek. Joan en Wendelmoet Boer zijn eigenaren en bewoners van Koediefslaan 97-99, waaronder de zogeheten Appelkamer.

Foto: Familie Boer

‘Wij worden nog wel eens aangesproken door voorbijgangers en daarom zijn wij wel geïnteresseerd om het verhaal van ons huis door middel van een monumentenschildje aan die voorbijgangers te vertellen’, schreef de heer Boer ons. Dat kon natuurlijk geregeld worden. Een kleine twee weken later schroefde Joan Boer het schildje aan de gevel onder het toeziend oog van buurman Goos Blok, bewoner van het andere deel van dit rijksmonument, nummer 101.

Op de foto rechts staat Wendelmoet Boer bij de ingang van de Appelkamer. Onder het huisnummer is het monumentenschildje duidelijk zichtbaar. Op het schildje is een QR-code aangebracht, zodat voorbijgangers op hun smartphone de geschiedenis van het pand kunnen lezen. De Appelkamer maakt deel uit van een rijksmonumentaal complex van gebouwen dat nog is overgebleven van de voormalige buitenplaats Kennemeroord.

Lees er ook het artikel ‘De Appelkamer, in 1981 gered van de sloop’ in HeerlijkHeden 168 (voorjaar 2016) nog eens op na.