Open Monumentendag 11 en 12 september

Veel monumenten zijn weer te bezichtigen tijdens de Open Monumentendagen. Het thema dit jaar is ‘Mijn monument is jouw monument’.

Dit jaar hebben de Historische Vereniging Heemstede Bennebroek en Stichting Ons Bloemendaal de handen ineen geslagen en gezamenlijk een programma opgesteld met deelnemende monumenten in de beide gemeentes.

Vele deuren zijn weer voor de bezoekers open met dank aan alle deelnemers. Op zowel de website www.hvhb.nl, www.onsbloemendaal.nl en www.openmonumentendag.nl staan alle deelnemers vermeld, incl. adres en de openingstijden. Deze verschillen per deelnemer en per dag.

Gezien de vele opengestelde monumenten kunt u deze ook per fiets bezoeken. Voor beide dagen is er een fietsroute gemaakt, die langs alle monumenten voert. Beide fietsroutes zijn op de eerder genoemde websites te downloaden.

Om alle monumenten met de fiets aan te doen zal de route ca. 2 uur (zaterdag) en 2,5 uur (zondag) duren. Dit is wellicht wat veel,  daarom zijn de routes opgeknipt in twee delen. De keuze is aan u.

Onderaan de routebeschrijvingen vindt u een plattegrond van de af te leggen route(s) en openingstijden van de monumenten. Namens de HVHB en Ons Bloemendaal veel plezier!

Deel de leukste foto’s die u onderweg maakt met de organisatie op Instagram #omdbloemendaal of op de  Facebookpagina ‘Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek’.

Hier vindt u alle deelnemers.