Herplant van lindebomen van Huis te Manpad wint Erfgoedprijs 2021

Tijdens een, vanwege de corona maatregelen, besloten bijeenkomst bij het Pomphuis, de thuishaven van de Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek, maakte juryvoorzitter Wim de Wagt de winnaar bekend van de Burgemeester David Eliza van Lennep Erfgoedprijs. De prijs is uitgereikt aan Stichting Huis te Manpad voor de herplant van de lindebomen op het voorplein, samen met het 50-jarig jubileum van Fred van Hengst als tuinbaas van de buitenplaats. Zijn zoon, Bas van der Hengst, nam de prijs in ontvangst en ontving een speciale trofee, ontworpen door de Heemsteedse kunstenaar Rosita van Wingerden.

De andere twee genomineerden, de Gemeente Heemstede en Stichting Molens Zuid-Kennemerland voor de restauratie van het Heemsteedse molentje en Stichting Epilepsie Instellingen Nederland en architectenbureau StudioWA! uit Amersfoort voor de inpandige restauratie van het Herenhuis van Meer en Bosch, ontvingen een oorkonde.
De prijs is in 2015 ingesteld door de HVHB om behoud en versterking van cultureel erfgoed te stimuleren en wordt elke twee jaar uitgereikt.

De trofee gemaakt door Rosita van Wingerden (foto: Theo Out)