Prijswinnaars schrijfwedstrijd bekend

De juryleden

Als onderdeel van de festiviteiten ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de vereniging, hebben we in samenwerking met boekhandel Blokker een schrijfwedstrijd georganiseerd. Het thema sloot aan op dat van de Boekenweek en luidde: ‘Ode aan de eerste liefde in Heemstede of Bennebroek’.

Op zondag 22 mei was de bekendmaking van de drie winnaars. De eerste prijs ging naar Flip Hammann voor zijn verhaal ‘Eerste liefde in Heemstede: zwembad 1965’. Hierin gaat hij terug naar zijn eerste liefde die opbloeide bij zwembad Groenendaal. De tweede prijs was voor Therry Feije-Tuijp voor haar verhaal ‘Liefde in Bennebroek’ (over hoe zij in de oorlog liefdevol werd opgevangen in Bennebroek), de derde prijs voor Frans Strunk en het verhaal ‘Café de Eerste Aanleg’ (over een bijzondere ontmoeting in De eerste Aanleg). De drie winnaars werden beloond met een boekenbon van respectievelijk 150, 100 en 50 euro, beschikbaar gesteld door boekhandel Blokker.

De jury bestond uit Jaap Verschoor  (HVHB), Ramy El-Dardiry (inwoner en schrijver) en Louise Flick (boekhandel Blokker). De jury was aangenaam verrast door de variatie van de inzendingen. Alle deelnemers hadden op eigen, persoonlijke wijze invulling gegeven aan het thema. De drie winnende verhalen zijn hieronder te lezen.

Foto: V.l.n.r.: Flip Hammann, Therry Feije-Tuijp en Frans Strunk.
Foto’s: Harry Opheikens